Vlašská jádra, 100g, zdraví z přírody

Výrobce:Zdraví z přírody
Dostupnost:Skladem
Cena:39,- 

Vlašské ořechy se řadí mezi nejhodnotnější potraviny.

Tuky obsažené ve vlašském ořechu tvoří až 62% jeho hmotnosti. Tyto tuky jsou kvalitní (nenasycené a polynenasycené mastné kyseliny a lecitin) a člověku velmi prospěšné:

  • Kyselina linolová 31,8 %, která pomáhá výrazně snižovat hladinu cholesterolu v krvi, podílí se na stavbě nervové tkáně a na tvorbě protilátek.

  • Kyselina linoleová 6,8 % (omega 3) která se nalézá i v rybách, snižuje hladinu cholesterolu a trigliceridů v krvi, zabraňuje vzniku krevních sraženin v cévách a brzdí zánětlivé procesy.

 

Sacharidů obsahují pouze 13,5 % a to zejména oligosacharidy a jen malé množství sacharózy, což ocení zejména diabetici.

Dále pak obsahují vysoce kvalitní proteiny 14,3 % . 

Obsahují mino jiné kyselinu listovou, draslík 502 mg, fosfor 317 mg, hořčík 169 mg, železo 2,44 mg, zinek 2,73 mg na 100g, dále pak hojně vitaminu E a B1, B2, B3 a B6. Na vitamin A a C jsou vlašské ořechy relativně chudé.

Vlašské ořechy obsahují 1,39 mg mědi na 100g, což je více, něž většina rostlinných potravin či masa. Tento stopový prvek umožňuje vstřebávání železa ve střevech a pomáhá tak při prevenci chudokrevnosti.

 Jsou dobrým zdrojem zinku, jež je důležitý pro enzymatické reakce, pro zdravé vlasy, pokožku, nehty, prostatu a mnohé další biochemické pochody.

Mangan obsažený ve vlašských oříšcích může pomoci neplodným párům, neboť nedostatek tohoto prvku se může podílet na neplodnosti mužů i žen.

 Pro nízký obsah sodíku jsou vlašské ořechy vhodné pro nemocné s ledvinovými chorobami a dnou.

Obsahují také přírodní fytoestrogeny.